Hledáte nové místo, kde byste chtěli působit jako lektor cizího jazyka? V tomto článku se dočtete, jak se učí v Jazykovém centru Correct. A kdo vám představí prostředí Correctu lépe než samotní lektoři, kteří u nás učí? Naše lektorky Eva, Katka a Markéta prozradily, jak to v Correctu funguje.

Eva vybírá materiály pro svůj kurz.

Všechno je to o lidech.

O týmu Correctu napsala pár slov naše lektorka češtiny pro cizince Katka G.

„Correct je takové malé útulné místo, kde je radost učit. Uvolněnou atmosféru vytváří hlavně osazenstvo kanceláře – koordinátorky výuky vč. vedení firmy. Se všemi se znám i z teambuildingových akcí, proto nemám problém s nimi cokoliv řešit. S lektory jednají narovinu a vždycky se snaží najít řešení, které je nejlepší pro všechny. V takovémto prostředí se pak jako lektor můžu dál rozvíjet a taky přenášet dobrou atmosféru na studenty.“

V kuchyňce si můžete dát kávu nebo čaj. Jako právě Katka na obrázku.

Naše lektorka němčiny Markéta L. také přidala pár slov:

„Tým koordinátorek výuky je pro mě opravdu oporou. A myslím to velmi prakticky. Když narychlo zjistím, že mi chybí nějaké materiály, obratem mi pošlou, co potřebuji. Když za někoho supluji, spolehlivě zařídí předání informací o tom, kde a kdy supl proběhne. Také zajistí, aby mi lektor, za kterého supluji, poslal materiály na hodinu. Jednou jsem dokonce nemohla danou firmu, kde jsem suplovala, najít. Johanka z týmu mi bez váhání po telefonu znovu nadiktovala adresu a spojila mě s kontaktní osobou ve firmě, abych se tam dostala.“

Holky v tom prostě mají systém, který skutečně slouží lektorům.

Marky se připravuje na hodinu v teachers‘ roomu.

Co mají lektoři k dispozici?

V teachers‘ roomu je kromě kuchyňky i počítač s tiskárnou, kterou mohou lektoři používat k tisku materiálů na hodinu. Na počítači si tak mohou najít, co potřebují, a rovnou to vytisknout.

Katka hledá materiály pro své studenty.
Eva dotiskne poslední stránku a hurá na hodinu!

V každé učebně mohou lektoři kromě tabule využít také flipchart a přehrávače. Některé učebny jsou vybaveny dataprojektory, příp. multimediální televizí. Do výuky si lze zapůjčit notebooky a bluetooth reproduktor.

Jak je to s učebnicemi?

„Correct nám zajistí veškeré učebnice, včetně potřebných nahrávek. Zároveň je pro skupinové kurzy stanoven sylabus, kterého se držíme, aby na sebe kurzy mohly dobře navazovat. Studenti mají sylabus k dispozici u každého kurzu v nabídce. Vybírají si tedy i podle toho, co se v daném kurzu naučí, a proto je podstatné, abychom odučili to, co je stanoveno. Sylaby jsou však vytvořeny s rozumem, takže mi v každém kurzu zbude dostatek času na mnou připravené materiály a hry. Rozhodně nejedeme jen podle knížky, to by nebavilo ani nás. Kromě učebnice a CDčka, které si na dobu trvání kurzu půjčuji domů, si mohu v knihovně vybrat jakékoli další učebnice, ze kterých si na hodinu mohu cokoli nakopírovat. Pokud v knihovně chybí něco, co potřebuji, materiály jsou dokoupeny. píše Markéta L.

K dispozici je pro lektory i studenty cizojazyčná knihovna, kde jsou k nalezení knihy nejen v angličtině, ale i v němčině, francouzštině, italštině či španělštině – včetně zjednodušených knih pro začátečníky.

Lektorka Denisa na svém kurzu vysvětluje o sto šest.

U nás mají lektoři možnost se vzdělávat.

„V poslední době si čím dál víc všímám, že Correctu záleží na tom a podporuje lektory v tom, aby se rozvíjeli a pracovali na sobě. Correct přispívá lektorům na školení. Metodička Monika nabízí (ale nenutí) možnost náslechů a supervizí, lektorům zasílá zajímavé tipy na další vzdělávání. dodává Markéta L.

Atmosféra je pro mnohé lektory to nejpodstatnější.

„Pro mě Correct znamená úsměv. Vždy mě tam vítají s úsměvem na tváři, pozitivní nálada vládne nejen v kanceláři, ale také mezi lektory, se kterými se potkávám. Vše se řeší s klidem, rozvahou a na přátelské úrovni. Je to prostě taková lektorská rodina, říká Eva K.

Věříme, že se našim lektorkám podařilo vám přiblížit, jak to v Correctu funguje. Pokud byste se chtěli stát součástí týmu lektorů, mrkněte přímo na náš web na sekciHledáme lektory.

Sledujte nás na Facebooku a Instagramu, ať vám neuniknou zajímavé články, nové anglické idiomy i střípky ze života Correctu.

Pokud hledáte jazykovou inspiraci, zůstaňte ještě na našem blogu. Máme pro vás spoustu dalších článků s tipy, jak zlepšovat konkrétní jazyky. Jak zdokonalit němčinuitalštinušpanělštinu či švédštinu poslechem? Co číst pro lepší italštinu a jakou hudbu poslouchat, abyste vyšperkovali svou španělštinu? Získejte inspiraci na originální zdroje a naučte se něco nového!

Facebook Comments