Pro mnohé z nás je učení cizích jazyků příběh na celý život. A nejen kvůli tomu, že nám život přináší různá překvapení a výzvy, naše priority se proměňují, ale i pro to, že jazyky prostě milujeme. Jsou mezi námi nejen lidé pracující v mezinárodním prostředí, ale i například vášniví cestovatelé, milovníci knih a místních kuchyní, a také lidé, jejichž nejbližší nemluví stejným jazykem.

Na této úžasné, nikdy nekončící (často i trnité) cestě, může být pro každého z nás velmi užitečné se občas zastavit, ohlédnout se a vyjasnit si, kam přesně chceme dojít a jak to lze zařídit. A právě v oblasti jazykového vzdělávání je jazykový kouč tím správným průvodcem.

Pojem koučink a koučování se v české společnosti objevuje již více jak dvacet let a kromě sportovního kontextu o něm často slýcháme ve spojení s osobním či profesním růstem. Přístupy ke koučování se v některých aspektech a metodologiích mohou lišit, ale všechny mají společný cíl, a to podpořit každého klienta v jeho dalším směřování tak, aby co nejlépe využil své dosavadní zkušenosti a dovednosti.

Kouč je partner v dialogu, který pozorně naslouchá, pokládá důležité otázky, a tím klientovi pomáhá se na téma podívat z nových úhlů a jít hlouběji do procesu přemýšlení. Správný kouč zajišťuje efektivní proces, obsah si určuje každý klient sám. Na konci koučovacího setkání byste měli odejít s jasnou představou, kam nyní směřujete a jaké jsou nejbližší kroky. Aby byl proces co nejvíce přínosný, setkávání jsou průběžná a kouč pokaždé vede reflexi, jak se klientovi daří pracovat na jeho přáních a cílech, co lze ještě podpořit atd.

A proč zkusit jazykový koučink v Correctu?

  • Na rozdíl od běžného koučinku, který je založen na pravidelném setkávání, u jazykového koučinku v Correctu nabízíme „pouze“ setkání dvě. Na prvním setkání si s jazykovým koučem společně zmapujete svou dosavadní cestu učením jazyků, určíte si, kde se právě nacházíte a promyslíte si, čeho konkrétně byste chtěli dosáhnout a jaké cesty k tomu vedou. Druhé setkání se po domluvě realizuje kdykoliv v následujících 6 měsících. Pokud byste však trvali na větší intenzitě, rádi se přizpůsobíme!
  • Ze setkání odcházíte s podrobným záznamem, který vytvořil kouč. Nemusíte tedy mít obavu, že se nějaká důležitá informace či myšlenka ztratí. S koučem si zároveň domluvíte návazné druhé setkání, kde se ohlédnete, nakolik se povedlo na vašich cílech pracovat, co pomáhalo, a co naopak ne. Cíle se případně přenastaví.
  • Protože jazykový kouč v Correctu má zkušenosti nejen z oblasti koučování, ale je zároveň i zkušený lektor s mnohaletými zkušenostmi, propojujeme jazykový koučink s prvky jazykového poradenství. Jazykový kouč tedy zároveň nabízí své expertní vhledy a praktické tipy k dalšímu učení cizích jazyků.
  • Jazykové centrum Correct nabízí širokou škálu jazykových kurzů a také šije výuku přímo na míru podle potřeb klientů. Proto jednou z výhod jazykového koučinku přímo u nás ve škole je možnost si následně sestavit budoucí plán právě ve spolupráci s našimi lektory a koučem.

Průzkumy uvádí, že téměř až 75 % lidí nikdy nedotáhne do konce své cíle, které si stanoví. Pokud je pro vás dosažení vysněné jazykové úrovně oříšek, pak může být jazykový kouč pro vás to pravé ořechové.

Věříme, že jazykový koučink, ač prezenční, či online, vám může otevřít oči a přiblížit vás tam, kam se v jazykovém vzdělávání potřebujete dostat.

Bližší informace vám rádi sdělíme na telefonu 777 99 66 90, nebo nám jednoduše pošlete e-mail.

Autor/ka hlavní fotografie: Micah Boerma: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/silnice-les-stromy-venkov-1008739/

Facebook Comments