Jsme rádi, že jsme mohli být součástí veletrhu Mov’in Europe, který ve středu 16.10.2019 nabídl studentům spoustu zajímavého o studiu v zahraničí. Celý den probíhaly přednášky o různých studijních možnostech a programech, díky kterým už tolik studentů procestovalo půl světa.

Helča v akci

Ve vestibulu podnikatelské fakulty jsme měli na dosah ochutnávku různých kultur na jednom místě. Zahraniční studenti VUT z různých zemí sdíleli na svých stáncích mnohé o tom, jak se v jejich zemi žije, co je tam oproti Česku neobvyklé a proč rozhodně stojí za to jejich zemi navštívit.

Obešel jsi všechny stánky? Za Correct podepsáno!

Mezi stánky měl své místo i náš Correcťácký stánek, kde se zahraniční studenti mohli informovat o kurzech češtiny pro cizince, které u nás probíhají v 5 až 6 úrovních, což je na Brno poměrně ojedinělé. Zároveň jsme měli možnost mluvit se spoustou českých studentů, kteří se vyjet teprve chystají. Někteří z nich se rozhodli zkusit štěstí a zapojili se do naší soutěže. Stačilo jen vyplnit na letáčku pět otázek a zapojit se tak do losování o jazykový kurz zdarma. Vždyť studium jazyka v každém případě patří do přípravy na výjezd do zahraničí!

Marky v akci

Některé z nich zaujala třeba i netradiční norština, která se u nás také učí. Někteří by se raději ještě více zdokonalili v angličtině, ačkoli plánují jet třeba do Německa, protože studia probíhají často právě v angličtině. Potěšilo nás, že na Correcťáckém stánku si každý přišel na své, co se naší široké nabídky vyučovaných jazyků týče. Již nyní se těšíme na příští rok, věříme, že určitě nebudeme chybět.

PS: A kdo že to vyhrál jazykový kurz zdarma? Koukněte, kdo byl tím šťastlivcem 🙂 

Facebook Comments