Sníš o studiu v Kanadě, ale jen při té představě ti bliká v hlavě červená kontrolka s titulkem FINANCE. Jak takové studium uplatit? Jedná se o nemalou investici do sebe, ale především do budoucnosti. Existují způsoby, jak si financování studia usnadnit. Pojďme se na ně podívat!

Free Movers program

Free movers je pro všechny, kdo aktivně studují vysokou školu. Projekt Erasmus všichni známe. VŠ mají zahraniční partnerské školy, na které můžete jet studovat a dostanete na ně dotaci. Co když tě ale láká studium v zemi javorového sirupu a pohádkové zimy, které je mimo existující výměnné/stipendijní programy? V tom případě můžeš vycestovat “na vlastní pěst” jako free mover!

Program funguje tak, že si student, bez pomoci VŠ, zajistí přijetí na univerzitu/college v Kanadě (nebo i jinde). Po přijetí na kanadskou college/univerzitu si student u své VŠ (tady v ČR) zažádá o finanční podporu na studium v Kanadě. Nějakou korunu měsíčně to hodí a nemusíš být na proces sám/a! Existují agentury, které ti bezplatně se vším poradí. Například agentura Czech-us s tebou vybere obor na míru, projde s tebou přijímačky a doprovodí tě vízovým procesem. Navíc má díky dlouhodobé spolupráci s kanadskými školami sjednané ty nejlepší ceny pro český trh. 

Nadační fond agentury Czech-us

Agentura Czech-us k 20. výročí svého působení a plnění cestovatelských snů, založila pro své studenty nadační fond. Na studium můžeš čerpat bezúročnou půjčku ve výši až 40 %. Pomůže ti pokrýt počáteční náklady. Většina studentů je peníze z fondu schopna splatit už v první polovině studia. Při studiu na kanadské škole totiž můžeš na částečný úvazek pracovat. V druhé polovině máš potom i praxi v mezinárodní firmě, takže si vyděláváš v kanadských dolarech na full time. 

Rodina

Neboj se promluvit si o svém kanadském snu se svými blízkými. Pokud to se sebou a svou budoucností myslíš vážně, určitě tě rádi podpoří a s úhradou studia vypomůžou. K získání vstupenky do Kanady můžeš doložit účet rodičů. A není za co stydět! Dělá to mnoho studentů a díky takovému kroku si můžou svůj Canadian dream splnit. 

Zdroj: Pexels Free – Scott Webb -137584

Co ti studium v Kanadě přinese?

  • hodnotné vzdělání na univerzitách a colleges zakončené diplomem/certifikátem,
  • kontakty a přátelství na celý život,
  • zažiješ Kanadu na vlastní kůži – od dechberoucích míst, přes skvělé jídlo, až po pověstnou přívětivost Kanaďanů,
  • praxi z prostředí mezinárodních firem,
  • a konečně vylepšíš si angličtinu na špičkovou úroveň.

Potřebuješ inspiraci? 

Neváhej oslovit Agenturu Czech-us. Můžeš si domluvit bezplatnou konzultaci, během které se dozvíš všechny podstatné informace. Vybereš si svůj obor a dozvíš se, jak dále postupovat. Napiš na canada@czech-us.cz, nebo zavolej na +430 733 521 791. Good luck!

Facebook Comments