Láká tě studium v Kanadě? Chceš spojit příjemné s užitečným, procestovat svět, poznat sám/a sebe mimo komfortní zónu a ještě získat kvalitní vzdělání? Pokud jsi na vše odpověděl/a ano, pak čti dále! Program Work & Study ti otevře dveře do budoucnosti. 

Studuj a pracuj v Kanadě

Work & Study program nabízí jedinečnou možnost, jak skloubit studijní a pracovní zkušenost v zemi javorového listu. Studium je poskládáno tak, abys zároveň stíhal/a chodit do práce, pokrýt své životní náklady a našetřit si na poznávání země. Nečekej ale žádné biflování! Studijní programy jsou především o projektech a práci ve skupinách. V druhé části si vše vyzkoušíš v rámci tzv. COOP, což je placená praxe v oboru. To znamená zajímavou položku do životopisu a zároveň práci na full time.

Jaké obory můžeš studovat?

To záleží na tvých preferencích. Výběr školy i oboru probíhá individuálně. Oslovit můžeš Agenturu Czech-us, která konzultace ohledně oborů a kanadských škol nabízí zdarma. Mezinárodní studenti z ČR a SR jezdí nejčastěji studovat marketing, business, IT obory a dokonce i obory zaměřené na sport. Na výběr je ale mnohem více studijních programů. Nejzajímavější lokality jsou Vancouver, Toronto a Whistler. Neboj se ale přemýšlet o dalších destinacích!

Podmínky:

  • Bez AJ na komunikativní úrovni to nepůjde. Je potřeba ji mít na úrovni B1-B2. Některé školy požadují i vyšší úroveň podloženou certifikátem (IELTS či jiný). 
  • Středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou.
  • Dostatek financí. Tipy jak na ně se dočteš v příštím článku Jak financovat studium na kanadské škole.
  • Musí ti být 18 a více.

Jak dlouho vše trvá?

Obrovskou výhodou kanadských škol je flexibilita. Můžeš nastoupit v průběhu celého roku a není třeba čekat na podzimní začátek akademického roku. Víza získáš v průběhu celého roku. Doporučujeme se finálně rozhodnout a začít dělat první kroky nejpozději 4 měsíce před plánovaným nástupem na školu. Ať máš dost času! 

Proč Kanada?

Jestli ještě nejsi plně rozhodnut/á, že je Kanada tím pravým javorovým pro tebe, tak ti může do života přinést: 

  • vzdělání na  univerzitách a colleges, zakončené diplomem/certifikátem,
  • super zkušenosti z oboru zažité v praxi,
  • kontakty a přátelství na celý život,
  • díky obrovské kulturní diverzitě poznáš doslova celý svět,
  • procestuješ nejkrásnější místa Kanady,
  • ozkoušíš si přívětivost Kanaďanů
  • a vylepšíš si AJ na špičkovou úroveň.

Další kroky:

Ideální je nechat si poradit od těch nezkušenějších! Kontaktuj agenturu Czech-us a domluv si schůzku s koordinátory programu Work & Study. Ušijí ti obor na míru, pomůžou s vízovým procesem a za chvíli už nebudeš jen číst články, ale budeš Kanadu zažívat na vlastní kůži. Registruj se do programu, nebo napiš na canada@czech-us.cz.

Facebook Comments