Určitě to dobře znáte. Štědrý večer se nezadržitelně blíží a vy si stále lámete hlavu nad dárky. Univerzálním měkkoušem určitě nikoho neurazíte, ale není přece jen lepší darovat něco nadčasového? Něco na úrovni? Zkuste to s cizími jazyky!

Nemusíte mít vedle sebe polyglota, který hltá slovníky místo ranních novin. Obdarovat motivací a vzděláním můžete absolutně kohokoli. Babičku s dědou, aby mohli trénovat mozkové závity. Maminku, věčnou začátečnici. Sourozence, který v jazycích vážně válí a s novým rokem by rád zdolal další řeč.

A co vybrat? Máme pro vás několik tipů.

1. Cizojazyčné knihy aneb čtení dělá mistra

Jste klasik? Sáhněte po cizojazyčné knize. Nabídka na trhu je v posledních letech poměrně široká, přičemž výběr se úměrně zvyšuje s popularitou cizího jazyka. Pro začátečníky jsou výbornou volbou adaptované texty, tedy zjednodušené originály často doplněné zrcadlovým českým překladem. Nechybí ani poznámky pod čarou, které se věnují výkladu důležité gramatiky nebo slovíček. Výhody? Čtenář dostává pod kůži pravopis, aniž by se o to kdo ví jak snažil. A navíc: kdo na úrovní B1 může říct, že si o víkendu přečetl Dickense v angličtině?
Inspirujte se v naší knihovně, rádi vám zjednodušené knížky ukážeme.

2. Audiokniha: jedním uchem tam a žádným ven

Představte si to. Brno. Pondělí. Kolony. Řidiči jsou nervozní a sprostí. Jen jednoho nic nerozhází. Dostal totiž skvělý vánoční dárek. Poslouchá audioknihu The Old Man and The Sea (tedy Stařec a moře) a je nad věcí.

Audiokniha sice nemá takový půvab jako její tištěná kolegyně, pomocníkem pro výuku je však neméně užitečným. Mimořádně cvičí poslech i schopnost vnímat cizí jazyk jako celek. Je však důležité odhadnout správnou úroveň. Příliš náročná kniha by mohla svého posluchače nemile odradit nejen od obsahu, ale také od dalšího učení.

3. Když jste grant, věnujte jazykový kurz

Chcete k učení osobu blízkou skutečně nabudit? Pak jí kupte jazykový kurz. Že nevíte, jak na to? S výběrem jazyka či úrovně se vůbec nemusíte trápit. V Jazykovém centru Correct zakoupíte dárkový poukaz na určitou částku (ten si můžete vyzvednout v kanceláři nebo vytisknout pdf verzi) a obdarovaný si pak vybere výuku sobě na míru. Correct nabízí jak individuální, tak skupinové kurzy, a to i takových jazyků jako jsou švédština nebo arabština. Takže i sourozenec polyglot najde tu správnou výzvu. A pokud s hrůzou zjišťujete, že samotná čeština se pro vás stává cizím jazykem, napište Ježíškovi pro změnu vy. V Correctu nabízíme i oblíbené kurzy češtiny pro Čechy. A jaké jsou záruky takového dárku? Pestrá výuka plná zajímavých metod a zkušení a jazykově skvěle vybavení lektoři. A taky zábava, odpočinek, noví kamarádi a stoprocentní účinek.

Facebook Comments