Podcasty, poslechy či videa jsou skvělé v tom, že jimi můžeme vyplnit časové skuliny v našem dni tak, abychom si něco zajímavého poslechli, zpříjemnili si jiné činnosti, nebo ještě lépe, něco nového se naučili.
A tento článek je věnován právě těm, kteří by skrze poslech chtěli vyšperkovat svoji němčinu. Jednotlivé podcasty jsme rozdělili do čtyř úrovní. Věříme, že si alespoň v jedné z nich přijdete na své. Článek pro vás napsala naše lektorka němčiny Markéta.

Moc toho německy ještě nenamluvím, ale dobře rozumím

Pokud preferujete kratičké poslechy, u kterých se dokážete perfektně soustředit každou vteřinu, můžete vyzkoušet Audio-lingua.eu. Na tomto portálu lze po pravé straně dokonce vyhledávat podle tématu a úrovně. Protože se ale jedná jen o zhruba dvouminutové poslechy, budou k užitku spíše začátečníkům.

zdroj: audio-lingua.eu

Pokud jste opravdu na úplném začátku své němčinářské cesty a nevadí vám pohádková tematika, mohli byste ocenit tvorbu České televize – velmi jednoduché díly pořadu Němčina s Mitzi a Maus nebo o něco málo náročnější Němčinu s bílou paní.

Z pohádek jste už dávno vyrostli? Na Dazpod.de najdete velice pomalu namluvené podcasty s nepříliš složitou slovní zásobou. Stačí si podle nadpisů vybrat téma, které vás zrovna zaujme a ponořit se do zhruba dvacetiminutového poslechu.

Pokud hledáte podcasty, ke kterým můžete sledovat text, Slowgerman.com je pro vás to pravé. Pod podcastem najdete vypsané přesně to, co mluvčí říká.

zdroj: slowgerman.com

S němčinou se kamarádím již několik let, ale stále mám co poznávat

Rádi byste si poslechli něco z aktuálního dění? Desetiminutové zprávy Logo!, které jsou původně určeny dětem, neurazí ani dospělého, který ocení pomalejší němčinu. Skvěle srozumitelné!

zdroj: zdf.de

Pokud se již nebojíte pokročilejších slovíček, ale stále potřebujete, aby na vás němčinu nechrlili rychlostí blesku, budou vám ku prospěchu pomalu namluvené zprávy – Langsam gesprochene Nachrichten. Zde rovněž můžete sledovat to, co slyšíte slovo od slova, text je vám k dispozici.

Nechcete poslouchat zprávy pořád dokola, ale chcete být alespoň trochu v obraze? Na Easygerman.org přibude každý den nový podcast, rozhovor mezi Cari a Manuelem, kteří částečně reflektují aktuální dění a částečně se baví o všem možném. A opět, všemu lze dobře rozumět, ale už se musíte pořádně soustředit!

Pro ty, kdo rádi zavzpomínají na dětství, je tu původem švédská pohádka, která chytne za srdce a zaujme tím, jak je netypická. Nebo chcete-li, typicky severská – ve svém humoru i vážných chvilkách. Petterson a Findus byli kdysi přeloženi do češtiny jako Pettson a Fiškus, ale těžko se shání. V němčině jsou však dostupné snad všechny díly na Youtube. Tak kakao do ruky, šup pod deku a dejte si deset minut opravdu milé němčiny!

zdroj: zdf.de

Německou gramatiku znám dobře jako svoje boty, teď jen rozšířit slovní zásobu

Díváte se večer na zprávy? Tak si je pusťte rovnou v němčině na ZDF.de (Zweites Deutsches Fernsehen).

Známé TEDx Talks posloucháme v angličtině, v češtině, tak proč ne v němčině? Zapřemýšlejte nad smyslem života, poslechněte si zajímavé myšlenky k různým aktuálním fenoménům a především – poslechněte si němčinu od skvělých řečníků.

zdroj: ted.com

Pokud ladíte svou úroveň na úrovni B1 a výše, tak věříme, že vás svými krátkými videi obohatí i Marija na jejím YouTube kanálu Deutsch mit Marija.

Nemůžu si vzpomenout na české slovo, protože mě napadá jen to německé

Vy si již nejlépe dokážete vybrat, co je pro vás nejlepší. Tady a tady máte k dispozici „Die besten Podcasts“, mezi kterými si můžete vybrat podle svého gusta.

zdroj: podcast.de

Který se vám líbil nejvíc? Máte nějaké své další oblíbené zdroje pro poslech němčiny? Dejte nám vědět do komentářů!


Zajímalo by vás, jak na tom s němčinou vlastně jste? Vyzkoušejte náš online test z němčiny, který vám s určením úrovně pomůže.

Probudilo se ve vás po po přečtení článku studijní nadšení a rádi byste se němčině začali věnovat intenzivněji? Ani to není problém. Stačí vyplnit náš formulář pro individuální výuku a můžete začít studovat buď přímo v učebnách Correctu, nebo pohodlně doma online. Že byste dávali přednost skupinové výuce? Rádi vás uvidíme na našich skupinových kurzech němčiny.

Facebook Comments