Letos 27. dubna 2019 se konal první ročník veletrhu Brno Expat Fair, který připravilo Brno Expat Centre pro cizince žijící v městě Brně a jeho okolí. Mohli se tak dozvědět o mnoha kulturních, vzdělávacích, volnočasových či pracovních možnostech, které se pro ně v Brně nabízejí. V rámci veletrhu proběhlo několik seminářů, na kterých zaznělo mnoho cenných informací pro ty, kdo se potřebují v Brně usadit (např. jak a kde si sjednat pojištění).

Vystavovatelé různorodého zaměření se sešli v prostorech Tržnice na Zelném trhu, aby ukázali, co může Brno nabídnout. Jazykové Centrum Correct mezi nimi samozřejmě nemohlo chybět, jelikož cizincům nabízí kurzy češtiny pro cizince, dále pak kompletní překladatelský a tlumočnický servis.

Návštěvníci si s námi mohli vyzkoušet záludnosti českého jazyka, nahlédnout do výukových materiálů nebo se rovnou přihlásit do vypsaných letních kurzů češtiny.

Pozitivní atmosféra panovala od rána do večerních hodin, kdy stánky vystřídal bohatý kulturní program. Sešlo se 700 návštěvníků z 95 zemí. Pro všechny to byla zajímavá zkušenost, když zjistili, kdo všechno z různých koutů světa tu žije.

Koukněte na krátké video, které o veletrhu prozrazuje ještě více. Už teď se velmi těšíme na druhé pokračování Living in Brno: Brno Expat Fair, které určitě bude stát za to. My určitě chybět nebudeme!

Znáte někoho, kdo se nedávno přistěhoval z ciziny do Brna? Povězte mu o Brno Expat Centre, které pomáhá lidem z celého světa stát se Brňanem. Na webu Go To Brno je rovněž k dispozici spoustu tipů, kam v Brně zajít.

Boj s češtinou ulehčí cizincům i naše kurzy češtiny či individuální výuka. Pomůžeme též s překladem úředních dokumentů či tlumočením např. na matrice či cizinecké policii.

Chtěli byste se o nás dozvědět více? Pak nás sledujte na Facebooku či Instagramu.

Facebook Comments