S angličtinou již naše mladší generace vyrůstala od základní školy. Každý má na ni jiné vzpomínky, často závislé na tehdejším učiteli. Anglicky jsme se však nenaučili jen ve škole. Spoustu gamerů se naučilo široké slovní zásobě při hraní počítačových her, seriáloví nadšenci zase vypilovali poslech sledováním svých oblíbených příběhů. A koneckonců je to i pracovní život, který nás naučil v angličtině plavat.

Angličtina je naším světem tak prorostlá, že některá slova již raději používáme jen v angličtině a písně, které v angličtině zbožňujeme, by nám v češtině utrhly uši. Díky tomuto jazyku jsme mohli na různých studijních či pracovních pobytech navázat nová přátelství s lidmi, jejichž jazyk neovládáme ani trochu, ale díky angličtině jsme schopni si porozumět.

Angličtina nám ze všech jazyků asi nejvíce rozšířila možnosti. A proto si zaslouží svůj den. Den anglického jazyka stanovila OSN v roce 2010 právě na 23. dubna, jelikož se tento den slaví narození i úmrtí světoznámého autora Williama Shakespeara. Zároveň určila den i ostatním úředním jazykům OSN. Arabštině (18. prosince), čínštině (20.dubna), francouzštině (20.března), ruštině (6. června) a španělštině (23. dubna).

Slavení takových dní nám pomáhá si uvědomit, jak je dnešní svět provázaný. Tyto dny slaví multilingualismus a kulturní rozmanitost, která dělá náš svět tak barevný. Copak by nás lákalo cestování do jiných zemí, kdybychom všude narazili na Čecha s pivem?

Jak tedy oslavit den anglického jazyka?

Oslavy mají být zábavné. Najděte si cokoli, co vás na angličtině baví a udělejte v tom krůček dopředu.

  • Naučte se nějaké zvláštní slovíčko. Nebo ještě lépe – idiom. Na našem Instagramu jich najdete spoustu a každý týden přidáváme nový!
  • Najděte si kapely z různých anglicky hovořících zemí a zkuste porovnat jejich přízvuk v písních. Najdete rozdíl? Nebude to tak jednoduché jako při mluvené řeči.
  • Zkuste dát anglický film bez titulků. Nebo alespoň část filmu.

Možností je spoustu, fantazii se meze nekladou. 😊


Chtěli byste se začít učit anglicky, nebo se v tomto jazyce dál zlepšovat? Žádný problém. Stačí vyplnit náš formulář pro individuální výuku a můžete začít studovat buď přímo v učebnách Correctu, nebo pohodlně doma online. Že byste dávali přednost skupinové výuce? Rádi vás uvidíme na našich skupinových kurzech angličtiny. 🙂

Facebook Comments