Dochází Vám někdy slova, když mluvíte o mužích (ať už pozitivně či negativně)? A co teprve, když mluvíte anglicky! V tomto článku najdete 10 anglických idiomů o mužích, které Vám rozšíří slovní zásobu pro nečekané situace.

1) Man of his word.
= A man who does what he says and keeps promises. (Muž, který dodrží své slovo.)

2) Man of means.
= A wealthy man. (Bohatý, majetný, zámožný muž)

3) Company man.
= A worker who is very loyal to his employer. He is willing to do whatever the company needs. (Někdo, kdo by pro svého zaměstnavatele udělal všechno. Práce pro firmu je důležitější než cokoli jiného.)

4) Man of straw. 
= A weak person that can easily be beaten or changed. (Nerozhodný a lehce přesvědčitelný muž, se kterým lze snadno manipulovat. Straw = stéblo.)

5) Prince charming. 
= A perfect man in a woman’s life. (Charming = okouzlující, půvabný. Každá žena chce najít svého okouzlujícího prince – tedy perfektního a dokonalého muže.)

6) Men in blue. 
= This refers to policemen. (Muži v modrém. To je, jako když my říkáme „švestky“ nebo „chlupatý“, a myslíme tím policisty.)

7) Man of action.
= A man who preffers to do things rather than think about and discuss them. (Raději konat než dlouze přemýšlet a diskutovat. To je muž činu.)

8) Man’s man.
= A man who does things enjoyed by men and is respected by other men. (Muž, který se rád věnuje typicky chlapským věcem. Pořád by jen sportoval nebo opravoval svoje auto.)

9) Man of parts. 
= A person who is talented in a number of different areas. (Muž, kterému jde snad všechno. Je talentovaný v mnoha různých oblastech.)

10) Man upstairs.
= This refers to God. (Man upstairs = muž o poschodí výše. My říkáme zase ten pán nahoře, co se na nás dívá z nebe.)

Chtěli byste rozšířit svoje jazykové dovednosti v angličtině ještě více? Koukněte na naši nabídku jazykových kurzů angličtiny. V případě dotazů se na nás neváhejte obrátit.

Facebook Comments