Tak jsme ji zase uspořádali. Czech Night byla tentokrát opravdu povedená! Na akci pro cizince, kteří se učí česky, se potkali lidé z Venezuely, Indie, Ruska, Řecka, Dánska a samozřejmě z Česka. Naše lektorka Eva si pro všechny připravila kvíz, který v sobě skrýval více či méně záludné otázky z české historie, geografie a kultury, otázky na Brno, na češtinu a také třeba český hokej. Soutěžící tedy nejen zabojovali s češtinou, ale sami se také mohli otestovat, co vše o České republice vědí. A co nevěděli, tak se dozvěděli!

„Kultura za pět!“

Nejoblíbenější otázky byly na Česko v číslech. To mohly tipovat obě skupiny. Věděli byste, jaké číslo má Jaromír Jágr na dresu a proč? A kolik má Česko krajů? A strefili byste se alespoň na tisíce správně, kdyby se vás někdo zeptal na rozlohu naší země?

Kdo si tipne nejpřesnější číslo?

Boj to byl vyrovnaný, ale nakonec vyhrál tým „Medvědi“. Odměnu jsme měli pro všechny – soutěžící si odnesli cizojazyčnou tašku od Correctu.

Odměna pro soutěžící

Večer nás čekal film, který získal šest Českých lvů. V zahraničí získal Oscara a Zlatý glóbus za nejlepší neanglicky mluvený film. Vybrali jsme jej proto, že právě v těchto dnech slavíme 30 let svobody. Už víte, o který film se jedná? Zhlédli jsme Svěrákova Kolju. Nikdo z příchozích jej doposud neznal a ve všech zanechal velmi silný dojem. Ostatně komu by se tak malebný, a přesto pravdivý film nelíbil?

Kolja

K filmu jsme si pochutnali na dobrém občerstvení a už teď se těšíme se na další Czech Night!

Facebook Comments