Vánoční trhy, vůně svařáku, cukroví a ze všech reproduktorů znějící koledy a vánoční písně. Naše studenty jsme však nemohli ochudit o další nezbytnost českých Vánoc, a to o pohádky. Proto se prosincová Czech Night nesla v duchu kouzel, princezen, draků, ale hlavně také šťastných konců a vítězství dobra nad zlem.

Do vlasů se zamilovali rovnou dva draci

Za sedmero horami a sedmero řekami se v zemi jménem Correct i tentokrát sešla skvělá parta lidí, kteří si chtěli procvičit češtinu a dozvědět se něco málo o české kultuře. A rovnou po příchodu jsme je zapojili do interaktivní hry – společně jsme tvořili pohádku. Každý mohl přispět jednou větou. A tak se do naší hlavní postavy – netradičně se jí staly vlasy – zamilovali rovnou dva draci! Vše samozřejmě nakonec dobře dopadlo a náš pár žil a jedl šťastně až do smrti!


Princ Bajaja randil s králem Radovanem

A hned ve druhé hře jsme zkoušeli, jak by naši studenti fungovali jako seznamovací agentura. Z  kouzelného měšce si každý vytáhl jméno jedné pohádkové postavy a musel k sobě najít partnera. Karkulka našla vlka, Sněhurka trpaslíka, ale sešly se i velmi kuriózní dvojice. Například král Radovan se spároval s princem Bajajou a Šípková Růženka pokukovala po Marušce. Vše jsme nakonec uvedli na pravou míru a o klasických českých pohádkách jsme si chvíli vyprávěli.

DSC07093

Moderní pohádky plné záhadných předmětů

Poslední hra se hrála v týmech a byla velmi kreativní. Každý tým měl vymyslet svou vlastní pohádku. A že vznikly literární skvosty! Abychom jim práci trochu ztížili, museli si vytáhnout několik papírků se slovy, která musela být použita, a také se losovaly různé předměty, které se v pohádce musely objevit. Mezi pohádkovými předměty nechyběl pivní tácek, čínské hůlky, ponožky, náplast nebo například pánvička.

Týmy se však s úkolem popraly na jedničku. Všechny pohádky končily šťastně a navíc všechny byly napsány krásně česky! Za odměnu jsme jim proto pustili českou vánoční klasiku Tři oříšky pro Popelku. A když ve filmové pohádce zazvonil zvonec, pro nás to ještě vůbec nebyl konec. Czech Night již tradičně končí v nedalekém klubu, kam jsme se přesunuli lovit další pohádkové zážitky.

Autor: lektorka Eva

Více fotografií naleznete na našem Facebooku…

Facebook Comments